The Faces of Groesbeek

H.K.H. Prinses Margriet bezocht op 3 mei 2021 de fototentoonstelling The Faces of Groesbeek op de Canadese oorlogsbegraafplaats in Groesbeek.  De burgemeester van Groesbeek Mark Slinkman en de Canadese Ambassadeur Lisa Hefland verwelkomden haar bij aankomst.
Vervolgens werd ze ook welkom geheten door de voorzitter en vice-voorzitter van onze stichting en stelde zij de andere bestuursleden voor en tevens de Area Director West en Centraal Europa van de Commonwealth War Graves Commission, de heer Geert Bekaert.
H.K.H. Prinses Margriet werd rond geleid en bij diverse graven werd er door één van de leden van ons Research Team een verkort levensverhaal verteld. Maar ook twee scholieren van het Canisius College in Nijmegen vertelden het levensverhaal dat zij hebben geschreven, in aanwezigheid van hun docent.

Met inachtneming van de corona maatregelen is de foto tentoonstelling nog te bezichtigen tot 17 mei.

Deze fototentoonstelling wordt mede mogelijk Commonwealth War Graves Commission, de gemeente Berg en Dal en vele sponsoren

De begraafplaats Groesbeek Canadian War Cemetery werd gebouwd door de Commonwealth War Graves Commission, die de begraafplaats en monument tot in de eeuwigheid zal blijven onderhouden. De organisatie is wereldwijd verantwoordelijk voor de begraafplaatsen en monumenten van de 1,7 miljoen mannen en vrouwen die het leven lieten tijdens de Eerste en Tweede Wereldoorlog.

Klik op onderstaande fotootjes en bekijk het bezoek van Prinses Margriet en het fotoproject.

Bezoek Prinses Margriet

Bezoek Prinses Margriet

Bezoek Prinses Margriet

Faces of Groesbeek
Logo 75+1 liberation